Novosti

KUD Horvatska, Plesna družba ''Veronika Desinićka'', Udruga vinara i podrumara ''Desinićki barilček'' i Hokej klub Desinić.

29.04.2015

Kao i proteklih godina, a sada već dvadeset drugu godinu za redom, obilježili smo Dan općine Desinić i Dan župe, svima poznatije kao Jurjevo.

I ove godine šarolikim programom kroz četiri dana slavilo se na razne načine. Ponovno su svojim nastupima svečanost popratile naše, uvijek nam drage, Udruge i to; Desinićke mažoretkinje, Limena glazba ''Karlo Lugarić'', Kuburaško društvo ''Desinićka kubura'',
Jurjevski dani započeli su u srijedu, 22.04.2015. uz paljenje tradicionalnog Jurjevskog krijesa podno dvorca Veliki Tabor. Na samo Jurjevo održane su jutarnja i poldanja misa. U petak je u Dvoru Veliki održana svečana sjednica općinskog vijeća koja je bila uveličana dolaskom brojnih uglednih gostiju , a nakon sjednice slijedilo je druženje uz degustaciju domaćih delicija.

U subotu se nakon turnira hokej kluba i kulturno-umjetničkog programa Desinićkih udruga, zabavljalo uz glazbeni program u kojem su sudjelovali Dečki z bregov, Tamburaši noći, Tomislav Goluban i Rajko Suhodolčan do ranih jutarnjih sati. 
Nakon zabave i plesa, u nedjelju se nastavilo tradicionalnom kotlovinijadom u vinotočju Hajduk.

<< početna