Novosti

Projekt Upoznajmo i uživajmo - Poziv za sudjelovanje u projektnim aktivnostima

15.05.2014

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Kmetijsko gozdarskom zbornicom Slovenije Kmetijsko gozdarskim zavodom Celje, Združenjem turističnih kmetij Slovenije, Zagorskom razvojnom agencijom d.o.o. te Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije, u sklopu Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. provodi prekogranični projekt „Upoznajmo i uživajmo“.

Projektom želimo pozicionirati prekogranično područje kao odličnu destinaciju za ruralni turizam i to kroz povezivanje i osposobljavanje ponuđača na ruralnom području Savinjske regije i Krapinsko-zagorske županije te kroz razvoj kvalitetnih i privlačnih prekograničnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini odnosno regionalnoj gastronomiji.
Kroz projektne aktivnosti kao što su:
· dvodnevni seminar na temu sljubljivanja hrane i vina,
· individualna savjetovanja na temu promocije vlastitih gastronomskih proizvoda ponuđača na ruralnom području Krapinsko-zagorske županije,
· izrada promotivnih materijala za ponuđača,
· organizacija prekogranične gastronomske manifestacije „Štruklijada“, itd.,
želimo povezati ponuđače na prekograničnom području, te ih motivirati i educirati o mogućnostima i načinima razvoja ponude i uključivanja prirodne i kulturne baštine u njihovu ponudu. Na taj način želimo doprinijeti većoj konkurentnosti manjih ponuđača na prekograničnom području, povećanju broja turista na prekograničnom području i povećanju prihoda ponuđača te samim time poduprijeti razvoj turizma kroz poboljšanu ponudu i bolju uključenost prirodnih i kulturnih izvora.

Ovim putem pozivamo Vas da se uključite u projekt „Upoznajmo i uživajmo“ i to kroz dobrovoljni upis u Bazu ponuđača na ruralnom području. Upisom u Bazu, imat ćete priliku besplatno sudjelovati u ranije navedenim projektnim aktivnostima.

Da bi se pojedini ponuđač mogao uključiti u projekt odnosno upisati se u Bazu ponuđača na ruralnom području mora zadovoljavati sljedeće kriterije:
· mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju,
· mora vršiti proizvodnju odnosno baviti se djelatnošću na području Krapinsko-zagorske županije,
· mora imati proizvodne kapacitete na području Krapinsko-zagorske županije,
· mora biti poslovno aktivan.

Više informacija o samom projektu, ciljevima te postupku prijave u Bazu možete saznati na broj telefona: 049/329-086.

OBRAZAC
za uključenje u projektne aktivnosti i upis u Bazu ponuđača na ruralnom područjuPrivitak 1: POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA - Download

<< početna