Dani jabuka

 

11.DANI JABUKA U DESINIĆU


 

10. DANI JABUKA U DESINIĆU 

Ove 2022. godine tradicionalni Dani jabuka održat će se u razdoblju od 14.10. do 16.10. 
Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju koja je edukativnog, izložbenog i zabavnog karaktera, a za cilj ima očuvanje autohtonih vrsta jabuka.
Također pozivamo sve mještanke i mještane koje u svojim voćnjacima imaju stare sorte jabuka da od svake vrste prikupe nekoliko plodova, donesu ih u prostorije Općine Desinić kako bi ih stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede determinirali te će potom iste biti sastavni dio izložbe. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem doprinosu.
Kako je bilo na prošlim 9. Danima jabuka prisjetite se kroz fotografije sa sljedećih poveznica:
Veselimo se Vašem dolasku.

 Likovno-literarni natječaj „Jabuka u mojoj obitelji“

U sklopu 10. obljetnice manifestacije Dani jabuka organiziran je 1. Natječaj dječjeg likovnog i literarnog stvaralaštva na temu „Jabuka u mojoj obitelji“. Osnovi cilj i želja bila je da se i tako posebno obilježi jubilej ove male, a opet velike  manifestacije, te se ujedno tako probudi i proširi  svijest među  našim mladim naraštajima o vrijednosti i značaju jabuke za naše krajeve kao i važnosti i potrebi zaštite i očuvanja njenih  starih autohtonih sorata.

Svoje radove su na Natječaj mogli prijaviti učenici osnovnih škola i dječjih vrtića  s cijelog područja Krapinsko-zagorske županije.  Oformilo se Povjerenstvo za likovne radove i Povjerenstvo za literarne radove te su donesene odluke o najuspješnijim radovima koji će biti objavljeni u prigodnoj brošuri, nagrađeni i izloženi na 10. Danima jabuka.


9. DANI JABUKA U DESINIĆU