10/06/2021

Međunarodni dan starijih osoba u Desiniću

Lokalna akcijska grupa Zagorje- Sutla u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada, organizirala je Međunarodni dan starijih osoba u Desiniću  dana 4.10.2021. uz prigodnu izložbu literarnih i likovnih radova djece iz dječjeg vrtića i osnovne škole s područja Desinića, u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge”. Uz dječju pjesmu, čitanje pobjedničkog rada i Bakine priče za djecu te izložbu radova, dodijeljena su priznanja i pokloni za najbolje radove te zahvalnice svim sudionicima natječaja.  Tako su priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane posebno formirane komisije, za najbolji likovni rad dobili Mihael Koren iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” te Nika Kunštović iz 5. razreda, a u kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen rad “Jedna je baka” Lorene Cvilinder, učenice 8. razreda.

Zahvaljujemo svim odgajateljicama i učiteljicama što su mentorirale i usmjerile djecu i učenike te tako pripomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događanja.
Projekt “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge” provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a partneri na projektu su Grad Pregrada, Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Više na ovoj poveznici