2022-09-27 / OBAVIJEST O RASKIDU UGOVORA O OPSKRBI PRIRODNIM PLINOM S DANOM 30. RUJNA 2022. GODINE

Prenosimo obavijest HUMPLINA. d.o.o. –  Obavijest kupcima o raskidu ugovora opskrbe plinom-za web


Humplin d.o.o. obavještava svoje kupce iz kategorije kućanstvo da uslijed trenutne situacije na tržištu plina sa danom 30. rujna 2022. godine raskida dosadašnje ugovore o opskrbi plinom sklopljene po tržišnim principima, a sve u cilju zaštite kupaca od višestrukog povećanja cijene plina.

Uzimajući u obzir posebne mjere propisane Uredbom o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, HERA je donijela Odluku kojom osigurava početak pružanja javne usluge opskrbe plinom kupcima kategorije kućanstvo u cilju osiguravanja sigurnosti, redovitosti opskrbe i regulirane cijene plina.

Odlukom su propisani potrebni koraci i obveze sudionika na tržištu plina, kako kupci iz kategorije kućanstvo od 1. listopada 2022. ne bi ostali bez opskrbe plinom.

Promjena opskrbljivača i početak pružanja javne usluge opskrbe plinom, provest će se automatski od 01. listopada 2022. godine na opskrbljivača plinom u obvezi javne usluge E.ON plin d.o.o. Capraška ulica 6, 10000 Zagreb za sve kupce distribucijskog područja HUMPLIN-a d.o.o.

Opskrbljivač u obvezi javne usluge E.ON plin d.o.o. Capraška ulica 6, 10000 Zagreb dužan je u roku od 30 dana od početka pružanja javne usluge opskrbe plinom dostaviti Vam ugovor o opskrbi plinom u obvezi javne usluge zajedno s uvjetima ugovora, kao i informacije o svim novim okolnostima vezanim uz prelazak na javnu uslugu opskrbe plinom.

Ovim putem pozivamo kupce na dostavu očitanja plinomjera na dan prestanka ugovora 30. rujna 2022. godine, radi razgraničenja ugovornih odnosa telefonski na broj 049/340-778, ili elektroničkom poštom na e-mail: humplin@humplin.hr

HUMPLIN d.o.o. zahvaljuje svim svojim kupcima na dosadašnjoj poslovnoj suradnji, a kao operator distribucijskog sustava i dalje će pružati uslugu distribucije plina prema propisanim standardima kvalitete za upravljanje plinskim distribucijskim sustavom.

Vaš HUMPLIN d.o.o.


Obavijest kupcima o raskidu ugovora opskrbe plinom-za web