Dvor Veliki Tabor  poziva Vas na otvorenje izložbe za djecu „Rođendan u Hermanovoj jazbini“, u srijedu, 23. ožujka 2022., s početkom u 11:00 sati.

Na gostujućoj izložbi „Rođendan u Hermanovoj jazbini“ proslava rođendana prezentira se kao suvremeni globalni fenomen te, u isto vrijeme, intimna, osobna i obiteljska svečanost. Do porasta broja rođendanskih proslava došlo je u drugoj polovici 20. stoljeća kada se počinju sve manje slaviti imendani.

Izložba govori o proslavi i uz veliku mirisnu tortu u koju posjetitelji mogu ući i otkriti njenu čaroliju uz pomoć svjetla, slike, glazbe i mirisa, te obuhvaća različita obilježja slavlja, darivanja i igre. Sadržaj dopunjavaju brojne interaktivne točke, film o proslavama, predstavljanje sjećanja anketiranih posjetitelja izložbe i predmeti iz muzejskih zbirki.

Baš kao na rođendanskoj proslavi, posjetitelji izložbe moći će se zabaviti te igrati!

U jednoj od polukružnih renesansnih kula Velikog Tabora do 1. listopada 2022. godine možete doživjeti izložbu o ugodnoj, prijateljskoj i mirisnoj rođendanskoj svečanosti koju su osmislili u Muzeju novije povijesti u Celju (Muzej novejše zgodovine Celje). Autorica izložbe je muzejska savjetnica Jožica Trateški.