02/12/2021

U sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ – socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge , kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada na području Grada Pregrade, te Općina Desinić i Hum na Sutli, kontinuirano se organiziraju razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta te obrađuju aktualne teme kao što su: zdrava i pravilna prehrana, kako se nositi sa svakodnevnim poteškoćama (strah, depresija, usamljenost), kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje sa virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.
Dnevne aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK Pregrada sa malim brojem sudionika uz poštivanje svih mjera i preporuka za suzbijanje i sprečavanje širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19, te uz korištenje zaštitnih sredstava. Dio aktivnosti provedeno je na otvorenom prostoru, a dio putem telefona u obliku savjetovanja i razgovora.
Svakodnevno se provodi jedna od veoma važnih aktivnosti Projekta – prijevoz osoba iznad 65 godina starosti, što se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji pokazalo izuzetno potrebno. Prijevozi se vrše na način da se prevozi samo jedna osoba, odnosno 2 osobe ako su iz istog kućanstva i to kod liječnika, u bolnicu, trgovinu, ljekarnu, poštu i ostale institucije, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Po potrebi se vrši obilazak osoba , uključenih u Projekt, na njihovim kućnim adresama uz dostavu lijekova i potrebnih namirnica, ukoliko osobe nisu u mogućnosti obaviti nabavku.
Uz zaposlene osobe na Projektu u aktivnosti Projekta uključuju se i volonteri sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

Više informacija na poveznici GDCK Pregrada