2023-02-14

Prenosimo niže informacije vezano za sudjelovanje u okviru EU projekta „NEED2READ“ namijenjene nezaposlenima. 

Besplatan projekt za nezaposlene koji može pomoći u traženju posla

Otvorena medijska grupacija provodi europski projekt „NEED2READ”  koji je usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba s ciljem ukazivanja na izravan i neizravan utjecaj čitanja na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca, posebice onih dijela koja će im pomoći u pronalasku posla, poboljšanju učenju novih vještina pomoću kojih bi bili konkurentniji na tržištu rada te kao inspiracija za okretanjem nove stranice u životu.

U sklopu projekta provodit će se ciklus on-line besplatnih radionica pod nazivom „Moć čitanja – čitaj i budi moćan” putem ZOOM platforme. Radionice su edukativnog i interaktivnog karaktera.  Projekt će predstaviti uspješne ljude koji su svojim trudom, vještinama i disciplinom ostvarili izvanredne uspjehe u Hrvatskoj i koji će kroz naše radionice sudionicima ukazivati na sve benefite čitanja kao pogonskog goriva za put do uspjeha te koje bi knjige bilo vrijedno pročitati za profesionalni i osobni razvoj.

Najzanimljiviji segmenti radionice bit će montirani u obliku kratkih video sadržaja u trajanju od dvije do pet minuta, sav popratni sadržaj bit će dostupan na web stranicama i društvenim mrežama.

Pomoću stečenih vještina, polaznici će postati konkurentniji na tržištu rada, a pročitane knjige će im služiti kao inspiracija i poticaj za okretanjem nove stranice u životu kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj razini. 

Kako bi mogli sudjelovati u projektu bitno je da:

  • Ste nezaposleni
  • Ste upisani u evidenciju nezaposlenih HZZ-a
  • Imate pristup internetu

Više informacija o projektu na:  https://omg.hr/projekti/need-2-read/ .

Prijave su otvorene na linku: https://bit.ly/3QfMSWd .