2022-07-05

“Zavoli Voleey” – Elektroničko glasovanje – Participativni proračun za mlade

Ovim putem pozivamo Vas da podržite ideju i inicijativu mladih s područja naše općine – “Zavoli Voleey” putem ove  poveznice 

Prije svega potreban je unos elektroničke pošte u polje ispod uvodnog teksta. Vaš glas je zabilježen kad ga potvrdite klikom na poveznicu koju ćete dobiti na adresu elektroničke pošte koju ste naveli.

Krapinsko-zagorska županija ove je godine po prvi puta objavila Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade s ciljem podizanja kvalitete života mladih i poticanja mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema. Prijedlog projektne aktivnosti/projekta koji će se financirati u sklopu Participativnog proračuna za mlade mogli su podnijeti mladi od 15- 30 godina (pojedinci), grupe mladih (3-5 osoba), obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva, ustanove socijalne skrbi koji pružaju socijalne usluge korisničkoj skupini mladih, savjeti mladih i jedinice lokalne samouprave.

U sklopu navedenog poziva ukupno 19 prijava zadovoljilo je propisane uvjete među kojima se nalazi i projekt “Zavoli Voleey” za područje naše općine. Projekt je iniciran od strane mladih s područja Općine Desinić gdje je protekle godine započeta izgradnja odbojkaškog igrališta na pijesku financirano kroz participativni proračun za mlade. Igralište je potrebno opremiti stupovima, mrežama, oznakom za teren te zaštitnom mrežom za igralište. Ova inicijativa mladih važna je jer će se na taj način dovršiti spomenuto igralište te će se na njemu održavati odbojkaške utakmice. Također, mladi će imati dodatan sadržaj za provođenju slobodnog vremena na kvalitetan način.

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije utvrdit će Prijedlog Odluke o odabiru i dodjeli sredstava, prema bodovima koje su postigli u procesu procjene od strane Povjerenstva i javnim glasanjem.

Javno glasanje otvoreno je do 10. srpnja 2022. godine.

Više detalja na ovoj poveznici .